Kursledare Lena Sobel

Kursledare Lena Sobel

Lena är civilingenjör som jobbat flera år med styr-och reglerteknik på tåg och spårvagnar. Med tiden skedde en gradvis övergång från att utveckla teknik till att utveckla människor och grupper. Lena har ett förflutet som basketbollspelare och baskettränare. Hon är en aktiv körsångare där hon också får tillfälle att uppleva vad en grupp kan åstadkomma gemensamt. Intresset för körsång och idrott delas med alla fyra vuxna barnen.

Ledarskap handlar för Lena mycket om att stötta andra i lyckas, men också att kunna känna och hantera sig själv. Att ständigt utvecklas och bli bättre, kombinerat med en portion ödmjukhet, borgar för ett gott ledarskap.

Sedan 1994 handleder Lena grupper och kurser och tycker om att tänka och prata om den övergripande tanken – varför gör vi det här? Lena älskar när handledarparet kan få ett suveränt samarbete för gruppens bästa. Lena använder Rena Frågor när det är påkallat, och är en ivrig förespråkare för Clean Language, ett koncept Lena introducerar i Sverige. Dess filosofi om att aldrig felförklara någon och att ha koll på sig själv och sina antaganden stämmer väl överens med UGL och UL.

Lena ger också kurser i Ren Coaching, Ledarträning för Informella ledare och för tekniska specialister (LEtS), teamutveckling och coaching. Lena är certifierad coach. Författare till 2 böcker: Chefen som coach och Mentorn, en praktisk vägledning.

Lena handleder

  • UGL
  • UL

Licenser som Lena har

  • UGL
  • UL
  • PCC coach
  • Förändringens Fyra Rum
  • Belbin Team Skills
  • Clean Language

Kommande utbildningar med Lena

Utbildningsdatum Kurstyp Kursgård Kursledare Pris Lediga platser
Vecka 42 14–18 Okt 2024 Kurstyp: UGL-utbildning Kursgård: Villa Lovik, Lidingö Kursledare: Lena Sobel Pris: 31 200 SEK Lediga platser: Flertal platser Boka
Vecka 49 2–6 Dec 2024 Kurstyp: UGL-utbildning Kursgård: Söråkers Herrgård, Söråker Kursledare: Lena SobelPatrik Ågren Pris: 31 100 SEK Lediga platser: Flertal platser Boka